torsdag 9 juli 2015

2015-07-09 Varberg

Per stack iväg på förmiddagen till gottskär för att lämna in vår genua till os-segel och sedan vidare till Göteborg för att fixa lite grejer till båten. Fantastisk att vi kunde ringa på eftermiddagen och sedan få seglet lagat efterföljande dag.

Strax efter att Per har åkt fick vi besök av en annan per och hunden Harry. Per, är pers mammas kusin och lustigt nog har han en fru som heter Maria.

På eftermiddagen när jag och flickorna var på väg till fästningen åkte ett sådant där litet turisttåg förbi och Julia blev  helt lyrisk så vi bestämde oss för att följa efter. Det visade sig att tåget hade sitt stopp alldeles nära så vi köpte tur- och returbiljett till apelviken. Apelviken visade sig även vara en stor campingplats, så där stannade vi en timme och lekte på lekplatsen och köpte glass innan vi tog tåget tillbaka.

På kvällen var vi hembjudna till per och maria. Vi blev bjudna på diverse smörrebröd, öl och gammeldansk. De efterföljande jordgubbarna med tillhörande glass var verkligen pricken över i. Annie är verkligen en bestämd liten tjej, fram tills för ett par dagar sedan så har hon helst ätit med händerna men nu vill hon äta med bestick/sked som hon ser att alla andra gör. Hon var så arg och skrek när hon inte lyckades få upp jordgubbarna på skeden och vidare in i munnen, vi försökte alla hjälpa henne men hon skulle minsann klara detta själv. Efter vad som kändes som en hel evighet och åtskilliga jordgubbar på mattan fick hon till slut till en något sånär fungerade teknik..

Strax efter nio var det dags att bege sig till båten med två trötta flickor. En snabb välling/yoghurt innan det blev hopp i säng. Här blåser det ordentligt så det knarrar och rycker bra i båten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar