måndag 6 juli 2015

Marstrand-Läsö 2015-07-05

Packar och packar och packar, efter vad som känns som att ha packat ner halva huset i båten kom vi till slut iväg. Tanken var att vi skulle gå tidigt på morgonen men vi hann helt enkelt inte klart i tid. Vid halv tre la vi loss, enbart för att flytta oss längre ut på brygg för att tanka vatten och sen bar det iväg.

Annie var minst sagt en utmaning i båten,   ovan vid både flytväst och båten. Autopiloten fungerade inte så en av oss fick styra hela tiden och den andra passa på Annie. Efter några timmar tyckte jag mig se en fena i vattnet, den försvann lika snabbt som den kom, efter lite spanande lyckades jag och per få syn på vad vi tror måste ha varit en tumlare akterut. Vi ropade upp Julia som var nere i båten och ritade. Plötsligt var tumlaren framme vid fören. Hela familjen sprang fram på däck och under ett par minuter hade vi en tumlare som simmade med oss innan den vände och försvann. Vilken häftig upplevelse, per sprang för att hämta kameran men hann tyvärr inte få något foto.

Middagen bestod av barnpastasallad som vi kallar den. Makaroner, köttbullar, fetaost, majs och tomater var innehållet denna gång.

Vid 22 var vi äntligen framme i österby hamn på läsö. Det var mycket båtar i hamnen så vi hamnade som med tre båtar innanför oss. Helt klart en sport när man ska iland med barn, vagn och sparkcykel.

Under överseglingen, som inte hade så mycket segelvind blev det därför mycket motorkörning, under ett par timmar fick vi dock lite hjälp av vinden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar