måndag 11 augusti 2014

11 augusti -strömstad

Vi startade dagen med att ringa en vårdcentral i strömstad och fick en tid till Julia som hade fått borrelia, eller hudinfektionen rättare sagt. Så nu blir det tabletter för Julia tre gånger om dagen i 10 dagar. De första gångerna delade vi tabletterna men nu på kvällen provade hon att ta en hel och det funkade bra det med. Lustigt det där med fästingar. Förra året plockade jag bort fästingar lite då och då på Julia, i år har jag tagit bort en endaste liten fästing på henne och så lyckades hon bli smittad av den.

Efter att vi hade hämtat ut medicinen på apoteket så gick vi och köpte jordgubbar och blåbär som vi sedan åt i båten.

Sedan var det baddags. Premiär för Strömstadsbadet för oss tjejer. Per lärde sig tydligen att simma i den simhallen. Annie premiärbadade för första gången i en simhall, vattnet i barnbassängen skulle vara 32 grader men jag tyckte allt att det kändes kallare. Men om ett par veckor är det dags för aqua barn igen för båda tjejerna. Julia övade på att dyka från startpallen och dök flera gånger ner till botten och hämtade upp ringar.

Efter badet gick vi och fikade på klassiska kaffedoppet. Jag valde såklart en Budapestbakelse, något annat är ju otänkbart. Tänk att min pappa ibland köpte med sig såna bakelser hem, ända från strömstad till Mölndal. Julia valde såklart rosa färg på både juicen och kakan. Hade det funnits rosa paprika så hade hon nog tom ätit det.

På kvällen när Julia hade somnat blev det första halvan av "last king of scotland" och ostbricka med vin för oss vuxna. Får se om vi kan lyckas vända rätt på Julias dygn snart så att vi kan få lite mer vuxentid och kanske lyckas se klart på filmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar