onsdag 20 augusti 2014

20 augusti Hasselösund-Marstrand

Klockan 8.15 lämnade vi Hasselösund iklädda varma kläder. Det blåste knappt något, hur mycket vet vi inte för vindinstrumentet måste ha blåst sönder inatt. Vi diskuterade huruvida vi skulle gå utom- eller inomskärs, vi valde utomskärs då det var kortaste vägen. Å vad jag ångrade det, gammal sjö och ingen vind resulterade i tre timmars sjösjuka för mig och Julia. Den blå spannen fick tas fram till Julle. Trodde aldrig att jag skulle bli så glad av att se islandsberg. Efter islandsberg gick vi inomskärs, tack och lov.

Det blev korv med bröd till lunch i sittbrunnen när vi hade kvicknat till igen, luncherna underlättas verkligen av autopiloten. Inte långt därefter mötte vi meadiva med Tobbe vid rodret. Efter en snabb fotosession seglade vi vidare. Tack Tobbe för bilderna! 

På eftermiddagen började det blåsa mer och mer så vi fick reva ganska ordentligt. Trots detta var det ganska tungt att styra. Jag höll på att styra upp på en liten holme så vi fick gippa två gånger. När vi höll på med detta föll vår nyinköpta dörj överbord. Lite senare råkade Per se att den hade fastnat i rodret så han fick räddat dörjen och vi slapp att få lina i propellern.

När vi korsade marstrandsfjorden hade det friskat i ytterligare, enligt viva-appen var det 16 m/sek i byvinden, grov sjö var det  också. Med ännu mer revade segel så seglade vi ändå i 7 knop. Så med bra fart korsade vi fjorden, sista seglingen för den här semestern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar