onsdag 13 augusti 2014

13 augusti, Strömstad-Trossö

Vi stannade i Strömstad över dagen. Per och Julia gick för tredje dagen i rad och badade i badhuset. Julia hade gärna stannat i Strömstad ett par dagar till så hon kunde badat mera.

Jag och Annie stannade kvar i båten och myste framme i förpiken.

På eftermiddagen bjöds det på lax och potatis med jordgubbar och sojagrädde till efterrätt. Den vanliga spraygrädden var slut i affären igår så vi fick köpa sojagrädde, föredrar nog den vanliga. En fördel var dock att den inte ska stå i kylskåp, praktiskt när man har en liten kyl.

19.10 var det avgång. Vinden hade avtagit och väderprognosen var att det skulle blåsa 3-5 m/sek samt att det skulle vara uppehåll. Så blev det dock inte. När vi kom ut på kosterfjorden såg vi svarta moln. Vi hamnade i ett riktigt åskoväder där det blåste upp till 12 m/sek, att det blåste lite mer gjorde väl inte så mycket men däremot åskan. Det mullrade och blixtrade rejält runtomkring oss. Vi räknade sekundrar för att se hur nära blixten var. Vid ett tillfälle hann vi inte räkna till två innan åskan kom.

Per fick stå å styra i regnet. Jag höll honom sällskap under sprayhooden och barnen sov inne i båten.

Nu ligger vi till ankars utanför trossö, norr om havstenssund och hoppas på att väderprognosen stämmer inför natten. Till nästa sommar får vi nog investera i ett ankarspel med lite mer kätting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar