onsdag 6 augusti 2014

Det som inte är fastsurrat... Gullholmen-Hasselösund

Förmiddagen spenderades med familjen Hedman i sittbrunnen. Julia hann bada två gånger mellan lekandet.

Vid halv två bar det av norrut. Väderprognosen sa att vinden skulle avta under eftermiddagen, tyvärr så blev det tvärtom så naturhamnen med gummibåtsåkande blev till hasselösunds gästhamn istället.

Det blåste på ganska friskt och båten krängde ju såklart. Rätt som det var for solduschen överbord. Den flöt faktiskt fast den var full med vatten men att vända om med fulla segel var tydligen inte aktuellt. Dagens lärdom: det som inte är fastsurrat åker förr eller senare i sjön.

Julia däckade som vanligt av på soffan när det började gunga lite. Jag och per kom på att det då var ett ypperligt tillfälle att mumsa godis (för visst äter ju vi vuxna också godis bara på lördagar...) Hann bli lite lätt stressad när jag insåg att Julia låg och sov på godisförrådet. Godissug kan dock ge oanade krafter och jag lyckades öppna soffan och pilla ut en godispåse utan att Julia vaknade.

Strax söder om kungshamn kom en sommarstuga åkandes. Tänk att ha ett sånt däck på båten!

Kycklingen som vi skulle äta till middag hade fryst i kylskåpet så det blev ris och laxen från igår för mig och julia och per fick den något udda kombinationen ris och korv till middag.

Under tiden som jag lagade mat hann julia bada en gång, när sedan per diskade blev det ytterligare ett bad för henne. Ibland undrar jag om hon inte är mer i än på vattnet om dagarna.

Efter middagen tog vi en promenad till affären och smögens tennishall som på somrarna byter skepnad till en riktig dinky toyaffär för både barn och vuxna. Med andra ord en butik med allehanda krafs och skit. Julia fick köpt sig lite pyssel, en blinkande clownnäsa och en boll som tydligen ska studsa på vattnet. Imorgon ska den testas!

I-landsproblem! Det verkar som att vår boxer till tvn har pajat. Hoppas att vi kan hitta en ny imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar