lördag 16 augusti 2014

15 augusti Björnåsen-väderöarna

Dagen började ganska långsamt som de flesta andra dagar på denna seglats. Frukost nere i båten och sen lite småfix så som amning och planering av dagen. Per och Julia gick iland och tog bort en av tamparna som vi hade haft under natten. Tydligen höll Julia på att greja med den tampen och rätt som det var hade hon druttat i sjön. Lika glad som vanligt var hon dock efteråt så det gjorde nog inte så mycket.

Julia satte igång med att fiska redan när vi låg på björnåsen, sen fiskade hon med sig spö hela vägen till väderöarna och sedan från bryggan här i Strömsund. Det är nämligen här vi ligger, vid bryggan i strömsund. Vi och endast tre båtar till. Helt otroligt att det bara ligger fyra båtar här. För att återgå till Julias fiske så uteblev fångsten tyvärr även denna dag. Hon hade dock nog en på kroken på vägen hit men den släppte.

Efter middagen, som bestod av sallad, korv och mos tog vi gummidingen över till den storön. Iklädd flytväst var det gummibåtspremiär för lilla Annie. Hon var nog mest chockad över den otympliga flytvästen, i vilket fall som helst så var det inte mer spännande än att hon somnade i min famn ganska snabbt. Julia tog sig såklart ett bad och sedan gick vi till värdshuset och köpte glass. När vi gick tillbaka från värdshuset till gummidingen räknade Julia till 9 paddor.

Väl tillbaka i båten så blev det kvällsmat och en omgång yatzy i sittbrunnen. Både Maria och Julia fick yatzy och Julia tog hem segern den här kvällen. Annie var trött men glad där hon satt i babyskyddet bredvid Julia. Julia gjorde skojiga grimaser åt Annie så att hon skrattade högt många gånger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar