måndag 18 augusti 2014

18 Augusti Hamburgsund-Hasselösund

Idag har det faktiskt inte regnat jättemycket på oss. Men det är ju kyligt så in i bänken. Nästan så att man längtar hem så att man kan tända sig en brasa. På tal om hem så känns det inte helt omöjligt Annie kommer att börja krypa inom den närmsta månaden så det blir dags att börja barnsäkra hemma. Minst 4 barngrindar behöver inhandlas. Kommer ju att bli som fort knox hemma...

Vi tog oss idag för motor till hasselösund. Med Evert Taube i sittbrunnen och varsitt wienerbröd i magen gjorde det inte så mycket att det var motvind och kallt. På vägen så invigde vi vår autopilot, per hade kalibrerat den men den visade inte helt riktigt ändå. Men så käckt med autopilot! Jag var inne i båten och ammade Annie när det var dags att fixa med fendrar och tampar, då fick autopiloten styra och per kunde ta hand om både tampar och fendrar själv.

När vi hade lagt till satte jag och Julia igång att bygga ihop legot som vi hade köpt på förmiddagen. Sedan var det dags för middag innan vi tog en promenad bort till Smögen för att hitta kaviarrutschkanan som Julia spanade in redan för ett år sedan.

Här i hasselösund är det såklart lågsäsong nu och hamnkontoret var stängt. Får se om det kommer någon imorgon som tar hamnavgiften. Tror att det bara är vi och en till gästande båt i hamnen inatt. Det märks verkligen att de flestas semestrar är slut och att skolorna har börjat idag. Nästan alla båtar man ser är på väg söderut.

Inatt har smhi utfärdat kulingvarning och det ska blåsa en hel del även imorgon på dagen så vi blir nog kvar här någon natt till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar